Informe global sobre tràfic de persones de 2022 que publica la L’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC) emfatitza la relació entre el tràfic de persones i els conflictes armats.

L’informe estableix que és en el context de conflictes armats on s’accentua aquesta pràctica per part sobretot de grups armats partícips del conflicte amb la finalitat de finançar l’activitat armada, però també per part de grups de crim organitzat.

El tràfic de persones és una de les activitats criminals més present a escala internacional, i que més beneficis aporta. És per això que combatre aquest tipus d’activitat és un desafiament important per molts col·lectius professionals entre ells l’advocacia, que té com una de les seves funcions la de detectar i defensar les víctimes d’aquest delicte.

En aquest webinar abordarem com les entitats especialitzades amb tràfic de persones atenen a possibles víctimes en frontera així com la seva experiència sobre el dispositiu que es va organitzar per l’arribada de persones que fugien del conflicte a Ucraïna.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

La benvinguda i presentació anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Encarna Orduna, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus i de l’Excma. Sra. Estela Martín Urbano, vicepresidenta de la Subcomissió d’Estrangeria d'aquest Consell i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona.

La moderació anirà a càrrec de David Querol, membre de la Subcomissió d’Estrangeria del Consell de l’Advocacia Catalana i president de la Comissió de DPI i DDHH del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona.

Persones que intervenen:

  • Eva Menéndez, jurista d’ACNUR i referent de gènere a l’entitat.
  • Laura Castro, servei jurídic de SICAR entitat que es dedica a atendre víctimes de tràfic de persones.
  • Sergent Luis Moreno, cap de la Unitat central de Tràfic d'Éssers Humans de MMEE.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 30 de novembre de 2023

Format: Línia

Preu: Gratuït