Al desembre de 2023 el Consell de la UE i el Parlament Europeu van arribar a un acord en els elements bàsics de les mesures que reformaran el sistema europeu de migració i asil de la UE. Aquest pacte va ser una proposta legislativa que la Comissió va realitzar amb l’objectiu d’aportar noves solucions jurídiques i polítiques per afrontar les necessitats i desafiaments que plantegen els fluxos migratòria a Europa.

Tot i que la societat civil de la UE ha celebrat algunes de les mesures previstes en el pacte, aquest també ha estat criticat ja que es considera que no ha posat solució a les problemàtiques existents del sistema, i que aquest es centra en gran mesura en qüestions de retorn, control i externalització de fronteres.

En aquest webinar s’analitzaran aquestes mesures proposades que encara han de ser finalment aprovades en la seu del Parlament Europeu i del Consell de la UE.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

La presentació d’aquest webinar anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Marta Martínez i Gellida, presidenta del Consell de l'Advocacia Catalana i degana del Col·legi d’Advocades i Advocats de Tortosa i de l’Excma. Sra. Estela Martín, vicepresidenta de la subcomissió d’Estrangeria d'aquest Consell i degana del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona.

La moderació anirà a càrrec de del Sr. Carles McCragh, coordinador de la comissió de Drets Humans d'aquest Consell de l'Advocacia Catalana.

Intervencions:

  • Sr. Jordi Solé, eurodiputat del grup Verds/ALE per Esquerra Republicana, membre del Subcomitè de treball del Parlament Europeu en DDHH.
  • Sra. Patrícia Fernández, advocada de la ONG Coordinadora Barrios

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 20 de febrer de 2024

Format: Línia

Preu: Gratuït