Ens plau anunciar-vos que la  Comissió de Formació del CICAC, a proposta del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, ha organitzat  el proper wbinCICAC que sota el títol  “FISCALITAT ALS PROCEDIMENTS DE FAMILIA. DISSOLUCIÓ DEL PATRIMONI”, se celebrarà el dijous, 08 de juliol de 2021, a les 18:00 hores, mitjançant la plataforma ZOOM.

En aquest webinar es facilitaran nocions clares de les repercussions tributàries en les ruptures matrimonials quan hi ha moviments d’immobles.

La presentació de la conferència anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Rogeli Montoliu, secretari i president de la comissió de Formació del Consell de l’Advocacia Catalana i Degà de l’ICA Vic, i de l’Excma. Sra. Estela Martín, vicepresidenta de la comissió de Formació i Degana de l’ICA Tarragona.

La moderació de la presentació anirà a càrrec de la Sra. Ana Casas, presidenta de la Secció de Família de l’ICA Tarragona.

En relació a l’equip de persones conferenciants, comptarem amb la participació de:

  • Sra. Guadalupe Díaz-Sunico. Advocada especialista en Dret Financer i Tributari Internaciona

Contingut: Fiscalitat en les ruptures matrimonials. Especial rellevància a moviments patrimonials originats pel pagament de prestació compensatòries i prestació econòmica per raó de la feina. IRPF / ITP / AJD /

  • Sr. Alejandro Ebrat. Advocat especialista en Dret Tributari, herències i testaments

Contingut: El concepte de comunitat de béns i el d’excés d’adjudicació a efectes civils i fiscals. Les divisions en els divorcis: les liquidacions en règims de guanys i de separació de béns, tributació en TPO / AJD. DGT / jurisprudència i doctrina.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 8 de juliol de 2021

Hora: 18.00 hores

Preu: Gratuït

Inscripcions, clica aquí

Aquest curs és imminentment pràctic i està adreçat a advocades i advocats especialistes en matèria de FAMÍLIA, que volen assessorar a particulars estrangers que resideixen a Catalunya, o particulars amb nacionalitat espanyola que resideixen en altres països, en aquelles situacions en què intervenen persones o elements internacionals, amb la finalitat d’oferir solucions i dissenyar les estratègies més efectives.


El dret privat internacional en matèria de família és una realitat que tenim incorporada en les nostres vides, en la qual ens trobem immersos: la globalització i la multiculturalitat.


Aquesta realitat té repercussions en els procediments judicials, els quals comporten tota una sèrie de relacions jurídiques complexes, ja que despleguen els seus efectes en diversos països d’àmbit europeu i internacional.


En aquest context s’exigeix als i les professionals del Dret de Família un coneixement actual, complet i rigorós de la normativa jurídica vigent aplicable. És per aquest motiu que cal formar-se contínuament en aquesta disciplina, per, així, poder exercir i assessorar amb totes les garanties a la nostra clientela i tenir més opcions d'èxit en els assumptes en què s’hagi d'intervenir com a jurista.


La perfecta combinació de la teoria i la pràctica de la mà dels professionals en matèria de família més prestigiosos, us faran conèixer i dominar tots els secrets processals i tècnics, així com les darreres tendències jurisprudencials, alhora de perfeccionar totes aquelles eines imprescindibles per a un correcte exercici professional des del principi fins al final dels procediments més freqüents.

Es tractaran qüestions com el Matrimoni, les parelles de fet, l’Exequàtur, el Reconeixement de sentències de divorcis pronunciats a l’estranger, els Divorcis Internacionals, la separació judicial internacional i nul·litat matrimonial internacional, la Reclamació transfronterera de pensions d'aliments, el Dret transfronterer de visites, la Sostracció internacional de menors, la Cooperació internacional en matèria de restitució de menors, l’Execució de les resolucions que acorden la restitució d'un menor, les Notificacions transfrontereres, comissions rogatòries, i la pràctica de prova transfronterera, etc...


El curs té una durada total de 10 hores, distribuïdes en 8 hores teòriques (de dues hores cadascuna), més 2 hores de sessió pràctica.

Aquesta formació s’oferirà íntegrament en línia, mitjançant videoconferència, a través de la plataforma digital ZOOM. Aquest format et permetrà poder seguir les sessions en directe i/o en diferit.

Si vols formar-te com un/a gran advocat/da de família, aquest curs és l’elecció perfecta!!

Programa 7.6.2021.pdfPrograma 7.6.2021.pdf


Ens plau anunciar-vos que la  comissió de Formació d'aquest Consell de l'Advocacia Catalana, a proposta del Col·legi de l’Advocacia de Granollers-Vallès Oriental, ha organitzat  el proper WbinCICAC, que sota el títol  “10 QÜESTIONS CLAUS PER FER-TE AMB LA PERICIAL PSICOLÒGICA EN PROCESSOS DE FAMÍLIA”, se celebrarà el dijous, 27 de maig de 2021, a les 18:00 hores, mitjançant la plataforma ZOOM.

La presentació de la conferència anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Rogeli Montoliu, secretari i president de la comissió de Formació del Consell de l’Advocacia Catalana i Degà de l’ICAVic, i de l’Excm. Sr. Joan Martínez, degà de l’ICAGranollers-Vallès Oriental.

La introducció i la dinamització de la ponència anirà a càrrec de l’Il·lma. Sra. Mª Carmen Martínez Hinarejos, membre de la Comissió de Formació del CICAC i diputada de la Junta de Govern de l’ICAGranollers-Vallès Oriental

Persones Conferenciants:

  • Dr. Xavier Abel Lluch: Magistrat i Doctor en Dret per la UB

Contingut: Quins aspectes de la prova pericial prenen major rellevància en la seva valoració? Els jutges prefereixen els perits de designa judicial als perits de designa privada?

  • Dra. Mila Arch Marín: Psicòloga Forense i Doctora en Psicologia per la UB.

Contingut: Qüestions claus de l’informe psicosocial de menors (infants i adolescents)? ¿Es pot aconseguir un informe psicosocial favorable a el pare o la mare?

  • Sra. Mercè Mira: Presidenta SCAF.

Contingut: Com cal provar una determinada qüestió tècnica? Quins aspectes de la pericial s’han de considerar per treure el màxim rendiment en la defensa? Sobre quins aspectes s’hauria de preguntar al pèrit en un judici oral per fer-la favorable als interessos del nostre client? Com impugnar un informe psicosocial desfavorable?

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 27 de maig de 2021

Hora: 18.00 hores

Preu: Gratuït

La comissió de formació d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana organitza el proper  28 d' Abril de 2020 a partir de les 18.00 hores, el Webinar gratuït: 

Aquesta ponència estarà disponible en la Plataforma Formativa, a partir de la seva finalització en directe, durant 3 mesos.

Lloc: Online · Inici: 28/04/2020 · Final 28/04/2020
Modalitat: On-Line · Preu Inscripció: gratuït

La comissió de formació d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana organitza el proper  8 d' Abril de 2020 a partir de les 12.00 hores, el Webinar gratuït: 

Aquesta ponència estarà disponible en la Plataforma Formativa, a partir de la seva finalització en directe, durant 3 mesos.

Lloc: Online · Inici: 08/04/2020 · Final 08/04/2020
Modalitat: On-Line · Preu Inscripció: gratuït

La comissió de formació d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana organitza el proper  7 d' Abril de 2020 a partir de les 12.00 hores, el Webinar gratuït: 

Aquesta ponència estarà disponible en la Plataforma Formativa, a partir de la seva finalització en directe, durant 3 mesos.

Lloc: Online · Inici: 07/04/2020 · Final 07/04/2020

Modalitat: On-Line · Preu Inscripció: gratuït