Programa a 13.5.2024.pdfPrograma a 13.5.2024.pdf

El maig de 2023 es va aprovar definitivament la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l'habitatge, la primera de l'Estat des de la promulgació de la Constitució. Va entrar en vigor el 26 de maig de l'any passat i va comportar una sèrie de canvis que afecten tant les persones llogateres com les propietàries. Organitzem aquesta formació per a que, després d’un any després de la seva aprovació, s’analitzi la situació actual de la llei d’habitatge a Catalunya, així com posar de relleu una de les seves novetats, que és l'índex que regula els preus dels lloguers, que ha entrat en vigor el 16 de març de 2024, després de la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Durant la jornada tindrem l’oportunitat de tractar:

 • Contenció rendes. Zones tensionades. Índex. Renda i actualització.
 • Ocupació delinqüencial. Solucions pràctiques davant de la problemàtica actual.
 • Requisits de procedibilitat amb caràcter previ a la interposició de la demanda. Procés intermediació. Vulnerabilitat econòmica.
 • Qüestions pràctiques en matèria processal.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 22 de maig de 2024

Hora: 10 a 18.30 hores

Format: Presencial

Lloc: Presencial al Museu Episcopal de Vic

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Amb la cola·laboració de:

Us informem que la comissió de Formació del Col·legi de l'Advocacia de Lleida organitza, la conferència sota el títol Aspectes substantius i processals de la Llei 12/2023 de l'habitatge impartida per la Sra. Cristina Vallejo Ros, advocada experta en Dret civil i mercantil, membre de la comissió de Formació del Consell de l'Advocacia Catalana.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 8 de febrer de 2024

Hora: 16.30 hores

Format: Línia

Preu:

 • Persones col·legiades a l'ICA Lleida: Gratuït
 • Altres professionals: 10€

--------------------------------------------------------------------------------------------------

S’emetrà certificat de la formació, sempre a petició expressa de la persona interessada. En cas de seguir-la en línia (heu de tenir la càmera oberta durant tota la sessió i en finalitzar heu d’enviar un xat sol·licitat l’expedició del certificat on hi consti: nom i cognoms, DNI i Col·legi).

Preu certificat: 15 €La llei 1/2022, del 3 de març, de modificació de la Llei 18/2007, la Llei 24/2015 i la Llei 4/2016 per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge, va entrar en vigor el dia 08/03/2022. En aquest webinar s’analitzaran les noves mesures que contempla la llei i com aquestes s’apliquen a la pràctica.

La presentació anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Ramon Puig, president d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà

La moderació anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Ignasi Puig Ventalló, conseller del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa.

Les  intervencions aniran a càrrec de:

 • Sr. Guillem Soler Solé, Magistrat del jutjat de primera instància 1 de Barcelona
 • Sra. Verónica Dávalos, Advocada civilista i activista pel dret a l’habitatge
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 18 de maig de 2022

Hora: 18 horas

Preu: Gratuït


Ens plau informar-vos que el Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat un nou WbinCICAC, el qual porta per títol:  sobre els “Desnonaments: Situació davant la finalització de les mesures excepcionals per covid”, el qual se celebrarà el  dimarts, 22 de febrer de 2022,  de les 18.30 fins a les 20 hores, en format línia mitjançant la plataforma digital “ZOOM”.

En aquesta formació es posaran de relleu la nova situació davant la finalització de les mesures que es van adoptar per a per reforçar la protecció del dret de l’habitatge davant els efectes de la pandèmia COVID-19, entre les quals es pot destacar el DL 37/2020, de 3 de novembre, on es preveia la suspensió de desnonaments d’unitats familiars en situació de vulnerabilitat que vivien en habitatges propietat de grans tenidors.

La Presentació anirà a càrrec de:

-L’Excm. Sr. Joan Ramón Puig Pellicer, President del Consell de l’Advocacia Catalana i degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà

Moderació a càrrec de l’Excma. Sra. Eva Ribó, Degana l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat i Consellera d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana.

L’equip de conferenciants, són:

 • Sra. Cristina Vallejo: Advocada de l’ ICAB. Coordinadora de Formació de l’ ICAB.
 • Sr. Miguel J. Sánchez: Diputat de Junta responsable de la C. de Defensa de la Professió de l’ ICASBD. Membre de la C. de Drets Humans del CICAC.
 • Sra. Alisa Salajan: Tècnica jurídica d’habitatge del Prat. Prat Espais.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 22 de febrer de 2022

Hora: 18.30 hores

Preu: Gratuït
Ens plau informar-vos que la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, l’Excma. Sra. Mª Eugènia Gay, la Comissió de Normativa del CICAC/ICAB i la Comissió de Formació del CICAC, han organitzat un nou WbinCICAC que, sota el títol  “Anàlisi RDL 37/2020, de 22 de desembre, sobre les mesures urgents davant les situacions de vulnerabilitat social i econòmica en l’àmbit de l’habitatge i en matèria de transports” es celebrarà el dimarts 12 de gener de 2021, a partir de les 18:30 hores, en format en línea a través de la plataforma ZOOM

La presentació de la conferència anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Mª Eugènia Gay, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, i  de l’Excm. Sr. Rogeli Montoliu, president de la Comissió de Formació i degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Vic.

La moderació de la ponència anirà a càrrec de l‘Excma. Sra. Eva Ribó, tresorera d’aquest Consell i degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat, i de l’Il·lm. Sr. Jesús Sánchez, secretari de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona  i membre de la Comissió de Normativa del CICAC/ICAB.

Ponències:

 • Sra. Laura Fusté i Andreu, Responsable de l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Vallés Oriental
 • Sra. Alisa Salaján, Tècnica jurídica d’habitatge del Prat de Llobregat “Prat Espais”
 • Sr. Carles Sala, ex Secretari d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya
 • Sra. Verónica Dávalos Alarcón, vocal Comissió Normativa ICAB/CICAC
 • Sr. Martí Batllori, vocal Comissió Normativa ICAB/CICAC i responsable del grup de Segona Oportunitat.
 • Sr. David Roig, Advocat especialitzat en la intermediació immobiliària de béns immobles hipotecats


Data: 12 de gener de 2021

Hora: 18.30 hores

Preu: Gratuït

Ens plau informar-vos que la Presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Excma. Sra. Mª. Eugènia Gay, la Comissió de Normativa del CICAC/ICAB i la Comissió de Formació del CICAC, han organitzat un nou WbinCICAC que, sota el títol "-És la solució la Llei 11/2020 per obtenir un habitatge digne?" es celebrarà el dimecres, 07 d’Octubre d’enguany, de 13:00 a 15:00 hores, en format on-line a través de la plataforma digital ZOOM.

La presentació de la conferència anirà a càrrec de l'Excma. Sra.Mª Eugènia Gay, Presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i Degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, i de l'Excm. Sr. Rogeli Montoliu, President de la Comissió de Formació del CICAC i Degà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Vic.

La moderació de la ponència anirà a càrrec de l'Excm. Sr. Ignasi Puig, Degà de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Terrassa i President de la Comissió de Normativa del CICAC/ICAB i de l'Excma. Sra. Eva Ribó, Degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Sant Feliu de Llobregat i Presidenta del grup de treball CICAC/ICAB “Propostes per una vivenda social i un reallotjament digne”.

Pel que fa als ponents, comptarem amb la presència dels següents:

 • Il·lma. Sra. Imma Barral, Catedràtica de Dret Civil de la UB
 • Sr. Martí Batllori,  Vocal de la Comissió de Normativa CICAC/ICAB i coordinador del grup de treball CICAC/ICAB  “Propostes per una vivenda social i un reallotjament digne”.
 • Il·lm. Sr. Carles Sala, ex Secretari d’Habitatge

Podeu consultar l'índex de referència de preus de lloguer (Agència de l'Habitatge de Catalunya)

 http://agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer/

Aquesta ponència estarà disponible en la Plataforma Formativa, a partir de la seva finalització en directe,  durant 3 mesos.

Lloc realització: En directe mitjançant la plataforma ZOOM

Data inici: 07/10/2020                                                 Data final: 07/10/2020

Preus: Gratuït

 Ens plau informar-vos que la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, l’Excma. Sra. Mª. Eugènia Gay, la Comissió de Normativa del CICAC/ICAB i la Comissió de Formació del CICAC, han organitzat un nou WbinCICAC que, sota el títol " La instrucció de la FGE sobre els criteris d'actualització davant l'ocupació il·legal" es celebrarà el proper dimarts, 22 de setembre d’enguany, de 13:00 a 15:00 hores, en directe a través de la plataforma ZOOM.

La presentació de la conferència anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Mª Eugènia Gay, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, i de l’Excm. Sr. Rogeli Montoliu, president de la Comissió de Formació del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Vic.

Moderen, l’Excma. Sra. Maria Pastor, degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Mataró i membre de la Comissió de Normativa del CICAC/ICAB i de l’Il·lm. Sr. Jesús Sánchez, secretari de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i membre de la Comissió de Normativa CICAC/ICAB.

Pel que fa als ponents, comptarem amb la presència dels següents: 

- Excma. Sra. Carmen García, magistrada del Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona

- Excma. Sra. Escarlata Gutiérrez,  fiscal de la Secció Territorial de Manzanares de la Fiscalia Provincial de Ciudad Real

- Sr. Jorge Navarro, advocat

- Sr. Emilio Zegrí, advocat

Es podrà seguir en directe mitjançant la plataforma digital ZOOM

Aquestes ponències estaran disponibles en la Plataforma Formativa, a partir de la seva finalització en directe,  durant 3 mesos.

Lloc: Plataforma digital ZOOM · Inici: 22/09/2020 · Final 22/09/2020

Modalitat: En línia · Preu Inscripció: Gratuït .

 L’Excma. Sra. M. Eugènia Gay, degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona presenta la conferència en línia sota el títol Comentaris a la Sentència del TJUE de 16 de juliol de 2020 sobre les despeses i comissió d’obertura en els préstecs hipotecaris que tindrà lloc el proper 28 de juliol de 2020 a les 16.00 hores. Comptarem amb la presencia de l’Il·lm. Sr. Jesús Sánchez, secretari de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Il·lm. Sr. Eugenio Ribón, diputat de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Madrid i president de l’Associació Espanyola de dret de Consum i l’Excm. Sr. Francisco Javier Orduña, catedràtic de Dret Civil de la Universitat de València i ex magistrat de la Sala Civil del TS.

Modera, l’Excm. Sr. Rogeli Montoliu, degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Vic i president de la comissió de Formació d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana 


 Aquestes ponències estaran disponibles en la Plataforma Formativa, a partir de la seva finalització en directe,  durant 3 mesos.

Lloc: VIDEOSTREAMING · Inici: 28/07/2020 · Final 28/07/2020
Modalitat: On-Line · Preu Inscripció: gratuït . Inscripcions/Inscripciones:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_INuTV1mIQz2d7mwnWE9BLg

La comissió de formació d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana organitza el proper  05 de Maigl de 2020 a partir de les 12.00 hores, el Webinar gratuït: 

Aquesta ponència estarà disponible en la Plataforma Formativa, a partir de la seva finalització en directe, durant 3 mesos.

Lloc: Online · Inici: 05/05/2020 · Final 05/05/2020
Modalitat: On-Line · Preu Inscripció: gratuït