Aquest curs breu pretén oferir una formació tècnica, per a que aquelles advocades i aquells advocats que hagin d’oferir  un servei d’assistència jurídica gratuïta, en matèria de segona oportunitat, ho facin amb totes les garanties.

És un curs molt útil per situar-se davant la normativa de la segona oportunitat en la Llei Concursal, així com per conèixer els diferents itineraris d’exoneració de persones deutores que busquin alliberar-se dels seus deutes. També es tractarà la temàtica de l’habitatge habitual i el crèdit públic. I per clausurar la formació, es portarà a terme una sessió pràctica per resoldre tots aquells dubtes de la pràctica del dia a dia.

El curs té una durada total de 8 hores, distribuïdes 4 sessions de dues hores cadascuna. La darrera sessió estarà fonamentada en la pràctica professional.

Aquest curs s’oferirà en format en línia, i es durà a terme mitjançant la plataforma digital “ZOOM” i a través de la nostra Plataforma Formativa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: Del 3 al 15 de novembre de 2022 (quatre sessions)

Hora: 16 a 18 hores

Format: Línia mitjançant la plataforma digital ZOOM

Preu:

 • Persones col·legiades a qualsevol dels 14 Col·legis de l'Advocacia/Advocats de Catalunya: 95€
 • Persones col·legiades a la resta de Col·legis Professionals: 150€

Programa_curs_SEGONA OPORTUNITAT I TO_CICAC_2022.pdfPrograma_curs_SEGONA OPORTUNITAT I TO_CICAC_2022.pdfUs informem que l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa ofereix una conferència on s’analitzarà els canvis en la Llei de Segona Oportunitat després de la reforma de la Llei concursal de setembre de 2022. Amb Borja Pardo, Rubén Torrico i Octavio Gracia el proper dimarts 18 d’octubre de 16 a 18 hores .

Davant els canvis que ha suposat la recent publicació de la Ley 16/2022, de 5 de septiembre, de reforma del texto refundido de la Ley Concursal, que ha entrat en vigor el 26 de setembre, des de la Comissió de Dret Mercantil del Col·legi i des de #FormacióICATER ens ha semblat adient organitzar aquesta sessió formativa, dirigida per experts reconeguts en la qüestió: Borja Pardo, Rubén Torrico i Octavio Gracia.

Analitzarem els canvis en la Llei de Segona Oportunitat després d’aquesta nova reforma concursal del setembre 2022, i especialment:

• Canvis processals: competència, mediació, preceptivitat d’advocat i procurador.
• Nous itineraris per a l’EPI (Exoneració de Passiu Insatisfet)
• Transitorietat de l’aplicació normativa
• Aplicació del Libro Tercero per als empresaris/àries autònoms/es

Nota informativa: Aquesta formació és NECESSÀRIA PER ACCEDIR AL TORN D’OFICI DE SEGONA OPORTUNITAT DE L’ICATER.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 18 d’octubre de 2022

Format: Línia

Preu:

 • Gratuït membres ICATER i alumnat EPJ ICATER 21/22-22/23. Consultar a través de la següent adreça electrònica: formacio@icater.org
 • 10€ per a la resta de companys i companyes del territoriEns plau informar-vos que el Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat un nou WbinCICAC, el qual porta per títol: “Anàlisi de la STEDH de 28 de juny de 2022 dictada sobre l’assumpte M.D. i ALTRES vs. ESPANYA que se celebrarà el dimecres 28 de setembre 2022 de 16:00 a 17:30 hores, en format en línia mitjançant la plataforma digital “ZOOM”.

El passat mes de juny Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar Espanya per no protegir la privadesa de magistrats catalans les fotos i dades policials dels quals van ser filtrats a la premsa al març del 2014. L’objectiu del webinar és analitzar la sentència del TEDH així com fer incidència en la importància dels tribunals internacionals i pràctica davant del TEDH.

La presentació anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Ramon Puig Pellicer, president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà i la  moderació anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Eva Ribó, Consellera del CICAC i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de sant Feliu de Llobregat.

Les  intervencions aniran a càrrec de:

 • Sr. Andreu Van Den Eyden , advocat penalista
 • Sra. Montserrat Raga, magistrada del Jutjat Contenciós -Administratiu N. 5 de Barcelona
 • Sr. Benet Salellas, advocat especialista en Dret Públic

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 28 de setembre de 2022

Hora: 16 hores

Preu: Gratuït


Us informem que l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Vic organitza un webinar sota el títol: El delicte d’usurpació de bens immobles (art. 245CP): Una aproximació pràctica.

Ponent:

Sr. Pere Joan Perete Horrach. Advocat penalista del despatx Molins Defensa Penal. Màster en Dret Penal i Ciències Penals (Universitat Barcelona-Universitat Pompeu Fabra). Ha participat en conferències i publicat articles sobre el fenomen de l’ocupació il·legal.

Presentació a càrrec del degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Vic, Excm. Sr. Rogeli Montoliu  i moderació a càrrec de la Sra. Silvana Rodriguez de León, diputada 2a de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Vic

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Data:  15 de setembre de 2022

Preu: 10€Us informem que l’Escola de Pràctica Jurídica Guillem MMaria de Brocà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus  ha organitzat, amb la col·laboració d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana, una Taula Rodona que porta per títol “Novetats pràctiques de la Llei 8/2021 de 2 de juny. Les persones amb discapacitat tenen capacitat jurídica amb igualtat de condicions” i que tindrà lloc el proper 4 d’abril a partir de les 18 hores

Aquesta taula rodona es farà de manera presencial a la sala d’actes del Col·legi de l’Advocacia de Reus i en línia a través de la plataforma ZOOM.

Intervindran:

Presentació i moderació: Sr. Sergi Guillén García. Responsable de l’Escola de Pràctica Jurídica Guillem Maria de Broca i secretari del Col·legi de l’Advocacia de Reus.

Persones ponents/intervinents:

Il·lma. Sra. Sofía Jordà Múgica. Jutgessa del Jutjat de Primera Instància núm. 2 de Reus. 

Il·ltre. Sra. Fina Bravo García. Lletrada de l’Administració de Justícia del Jutjat de Primera Instància número 5 de Reus.

Il·ltre. Sra. Delia Lázaro Rodríguez. Fiscal delegada de Civil de la Fiscalia Provincial de Tarragona i fiscal coordinadora de la secció de persones amb discapacitat de majors.


Ens plau informar-vos que el Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat un nou WbinCICAC, el qual porta per títol:  sobre els “La reestructuració empresarial a la reforma concursal: Nous reptes professinals. Presentació del nou curs sobre reestructuració i reforma concursal”, el qual se celebrarà el  dilluns 7 de març de 2022 de 18 hores fins a les 19.30 hores, en format línia mitjançant la plataforma digital “ZOOM”.

En aquesta formació s’analitzarà el text del Projecte de Llei de reforma del text refós de la LLEI CONCURSAL, aprovada pel Govern el passat 21 de desembre. Aquest projecte normatiu té com a objectiu la transposició de la Directiva europea de reestructuració i insolvència.

Es tracta d'un text adreçat a garantir que les empreses viables que estiguin en dificultats financeres tinguin accés a un procediment efectiu de reestructuració preventiva que els permeti continuar la seva activitat. A més, un dels aspectes nous de la norma són els plans de reestructuració, que substitueixen els actuals acords de refinançament. En aquest sentit, cal subratllar que precisament aquests plans de reestructuració són un dels elements centrals de la Directiva d'insolvència i de la reforma de la Llei Concursal i haurien de servir per facilitar que les empreses deutores viables disposin d'un instrument eficaç per evitar-ne la insolvència o sortir-ne

La Presentació anirà a càrrec de:

L'Excm. Sr. Joan Ramon Puig Pellicer, president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Figueres-Alt Empordà

Moderació a càrrec de

L'Excma. Sra. Marta Martínez i Gellida, presidenta de la comissió de Mediació d'aquest Consell i degana de l’Il·lustre Col·legi d'Advocats i Advocades de Tortosa.

L’equip de conferenciants, és:

 • Sra. Montserrat Morera: Magistrada del Jutjat Mercantil núm. 9 de Barcelona
 • Sr. Miguel Àngel Salazar: Advocat de l'ICA Terrassa i Economista
 • Sr. F. Xavier Rafí: Lletrat de l’Administració de Justícia del Jutjat Mercantil núm. 9 de Barcelona
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 7 de març de 2022

Hora: 18 hores

Preu: Gratuït


L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Vic ofereix el proper 13 de juliol de 2021 a partir de les 18.00 hores, el webinar sota el títol: Tastet Jurídic de Dret Urbanístic. La presentació anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Rogeli Montoliu i Casals, degà de l’ICA Vic i moderat per l’Il·lm. Sr. Josep Pou, diputat 1r de la Junta de Govern de l’ICA Vic.

Pel que fa a les ponents, comptarem amb la presència de:

 • Emilia Vila Albanell. Llicenciada en Dret. Tècniques d’Administració local. Membre de l’Associació de Juristes de l’Administració local.
 • Beatriz Rovira Azorin. Llicenciada en Dret. Tècniques d’Administració local. Membre de l’Associació de Juristes de l’Administració local.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 13 de juliol de 2021

Hora: 18.00 hores

Preu: Gratuït