Els propers 6 i 7 de juliol de 2023 el Consell de l’Advocacia Catalana celebrarà a Vic el II Congrés de Dret Civil Català. El congrés oferirà formació actualitzada, espais per a la reflexió i propostes de millora de l’advocacia catalana.

Se celebra a l’Auditori del Museu Episcopal de Vic amb una nova metodologia que trenca el format de ponència magistral i convidarà l’assistent a participar activament en els continguts impartits.

Congrés, útil, molt pràctic i amb metodologies actives on l’assistència presencial i la participació dels i les congressistes serà el factor clau d’èxit.

FORMAT:

  • Línia: Us informem que teniu accés als vídeos i materials (disponibles) durant 3 mesos des de la finalització en directe de la segona jornada del Congrés.

[divider style="solid" top="20" bottom="20"]

PREU:

  • Preu per a persones col·legiades dels 14 Col·legis d’Advocats/Advocacia LÍNIA: 80€
  • Preu per a persones NO col·legiades LÍNIA: 120€
  • Preu per a Estudiants en LÍNIA: 30€ (S'haurà d'acreditar mitjançant aquest correu ecampus@cicac.cat que actualment es troben en període acadèmic)

El sistema tradicional de substitució de la voluntat de la persona amb discapacitat en la presa de decisions, mitjançant les tradicionals figures com la tutela o la curatela,  ha estat modificat per un sistema que pretén dotar a les persones amb discapacitat dels suports necessaris per l’exercici ple dels seus drets i llibertats, en situació de igualtat, com exigeix la Convenció Internacional dels Drets de les persones amb Discapacitat. (Convenció de Nova York de 13 de desembre de 2006),  que  relaciona la dignitat inherent de les persones amb la seva autonomia individual, inclosa la llibertat de prendre les seves pròpies decisions, i estableix, a l’article 12, que cal reconèixer a totes les persones amb discapacitat la capacitat jurídica en igualtat de condicions respecte al conjunt dels ciutadans, en tots els aspectes de la vida, permetent el seu  accés a les mesures de suport que puguin necessitar per a l’exercici d’aquesta capacitat jurídica.

La llei  estatal 8/2021  de 2 de juny, per la que es reforma  la legislació civil i processal pel suport de les persones amb discapacitat en l’exercici de la seva capacitat jurídica, amb vigència del 3 de setembre,    ha introduït modificacions  amb la intenció d’ adequar l’ordenament a la Convenció.

A Catalunya,  el DECRET LLEI 19/2021, de 31 d’agost, publicat el 2 de setembre i amb vigència també del 3 de setembre, adapta el Codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat, establint un règim legal adaptat a les premisses de la Convenció de Nova York que serveixi per donar resposta als nous procediments de provisió de suports que s’endeguin a partir d’ara a Catalunya.

En aquest seminari  analitzarem  les implicacions pràctiques de la reforma.

La presentació del webinar anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Eugènia Gay, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i Degana del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona, el Sr. Joan Ramon Casals , Director general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació i el Sr. Antonio Guillén, president del COCARMI.

La moderació anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Eva Ribó, consellera del Consell i degana del Col•legi d’Advocat de St. Feliu de Llobregat.

Ponents:

  • Sr. Josep Maria Solé, advocat i Director de SUPPORT-Fundació Tutelar Girona.
  • Sr. Jordi Ribot, catedràtic de Dret Civil a la Universitat de Girona.
  • Sra. Avelina Alía , Fiscal de la Unitat de Coordinació de persones amb discapacitat i majors de Fiscalia.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 22 de setembre de 2021

Hora: 16.00 hores

Preu: Gratuït

La comissió de formació d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana organitza el proper  2 d' Abril de 2020 a partir de les 17.00 hores, el Webinar gratuït: 

Aquesta ponència estarà disponible en la Plataforma Formativa, a partir de la seva finalització en directe, durant 3 mesos.

Lloc: Online · Inici: 02/04/2020 · Final 02/04/2020
Modalitat: On-Line · Preu Inscripció: gratuït