Butlleta preinscripció.docButlleta preinscripció.docPrograma curs de Mediació 23-24.pdfPrograma curs de Mediació 23-24.pdf

El Consell de l’Advocacia Catalana organitza el Curs de Mediació 2023-2024 del 21 d'octubre de 2023 fins al 17 de juny de 2024

L’objectiu d’aquest curs és formar professionals en els coneixements tant teòrics com pràctics necessaris per poder exercir de mediador civil i familiar.

Us informem dels  requisits que exigeix la normativa per a la inscripció als registres de persones mediadores del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.

Per tal d’obtenir el certificat habilitador cal complir el 80% d’assistència a tot el curs, seguir l’avaluació contínua i presentar una activitat avaluadora final.

Amb l’obtenció del certificat del curs es compleix el requisit de formació que determina la Llei 15/2009, de 22 de juliol, de mediació en l’àmbit privat, i el Decret 135/2012, de 23 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei de mediació. Per tant, aquest curs, habilitarà per inscriure’s al Registre de mediadors familiars.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Modalitat:

En línia:

Mitjançant la plataforma digital ZOOM i la nostra Plataforma Formativa

Presencial:

Hi ha sessions programades en format presencial amb assistència obligatòria durant tot el curs.

Videoconferència:

  • Amb l’objectiu de confirmar les assistències, és OBLIGATORI que us connecteu a les sessions en DIRECTE (amb càmera i micròfon).
  • En cas que en alguna sessió no pugueu connectar-vos hi haurà la possibilitat de visualitzar-la en diferit, prèvia justificació, mitjançant correu electrònic adreçat a formacio@cicac.cat.
  • Per defecte, si utilitzeu una tauleta, smartphone o ordinador portàtil hauríeu de tenir incorporat tant la càmera com el micròfon. En cas d’utilitzar un ordinador de taula s’hauria de connectar una càmera i un micròfon extern.
  • És requisit que, durant la sessió formativa, l’alumnat tingui activada la seva càmera.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Requisits:

Per poder inscriure’s en l’itinerari de la part de mediació civil (curs d’adaptació), cal haver cursat amb anterioritat la part general.

Per poder inscriure’s només en l’itinerari de la part general, cal haver cursat amb anterioritat la part de mediació civil o la part de mediació familiar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Preu:

Itinerari 1. Curs de Mediació complet (general + familiar + civil): 1.900 €

Itinerari 2. Curs de Mediació familiar (general + familiar): 1.450 €

Itinerari 3. Curs de Mediació civil (general + civil): 1.450 €

Itinerari 4. Curs de Mediació civil: 850 €

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Preinscripció:

Període de preinscripció: del 13 de juliol al 15 d’octubre de 2023.

Import de la preinscripció: 150 €

Per poder inscriure’s al Curs de Mediació 2023-2024, cal formalitzar la preinscripció enviant la Butlleta de preinscripció. Cal emplenar-la degudament i enviar-la per e-mail a formacio@cicac.cat , juntament amb el justificant bancari del pagament de la preinscripció.

El pagament s’ha de realitzar al següent compte corrent: IBAN: ES45 3183 0803 1620 0118 7927, amb el concepte “PREINSCRIPCIÓ MEDIACIÓ + nom i cognoms de la persona inscrita.

Una persona es considerarà preinscrita en el moment en què el CICAC hagi rebut per e-mail (formacio@cicac.cat) la butlleta de preinscripció degudament emplenada, acompanyada del justificant bancari de pagament.

Data: 14 de setembre de 2023

Preu: Gratuït (cliqueu el botó "Inscriure". Ignoreu la frase automàtica, pagament per transferència bancària)

Homologació: Aquest Congrés està homologat amb set hores i mitja de formació continuada en Mediació pel Centre de Mediació de Catalunya. El cost del certificat es de 20€

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Amb el suport de:

El dia 22 de juny de 2023 en horari de 12 a 14 hores tindrà lloc el Webinar inaugural del Programa In-Mediació 2023, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana, amb el suport del Departament de Justícia, Drets i Memòria, de la Generalitat.

El Webinar inaugural es desenvoluparà sota el títol: “Analitzem el conflicte per a gestionar-lo millor” i comptarà amb la intervenció d’experts en l’abordatge del conflicte que ens donaran eines per a gestionar-lo de forma exitosa, ja sigui actuant com professionals de l’advocacia o de la mediació

Aquest Webinar serà la primera de les activitats que s’emmarquen dins del Programa In-Mediació 2023. Aquest any el Programa estarà centrat en la formació i va adreçat a totes les persones dedicades a l’advocacia, tenint en compte especialment l’impacte que tindrà la reforma processal i el requisit de procedibilitat respecte als Mètodes Adequats de Solució de Controvèrsies (MASC) que introdueix el Projecte de Llei de Mesures d’Eficiència Processal del Servei Públic de Justícia.

Es preveu que aquest Projecte de Llei quedi aprovat abans de finalitzar aquest any 2023, d’aquí la màxima importància de conèixer els canvis que comportarà la seva entrada en vigor.

Les  cinc activitats previstes dins del Programa In-Mediació 2023 són les següents:

  1. El primer Webinar inaugural: “Analitzem el conflicte per a gestionar-lo millor” del dia 22 de juny
  2. Sessions formatives/informatives presencials en cada un dels 14 Col·legis de l’Advocacia Catalana per analitzar, amb diferents operadors jurídics, el contingut del Projecte de Llei de Mesures d’Eficiència Processal del Servei Públic de Justícia i les conseqüències que pot tenir en l’exercici de l’advocacia i en la pràctica de la mediació.
  3. El IV Congrés de Mediació i ADR del Consell de l’Advocacia Catalana que tindrà lloc a Manresa el dia 14 de setembre per aprofundir en la mecànica d’aplicació dels diferents mètodes que menciona el Projecte de Llei i compartir diverses experiències pràctiques que s’estan duent a terme a Catalunya.
  4. La FIRA dels ADR a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona el dia 21 de setembre. Aquesta FIRA participativa permetrà compartir el punt de vista de diferents experts sobre els Mètodes Adequats de Solució de Controvèrsies, la seva funcionalitat i la seva utilitat per a l’advocacia i per a les persones mediadores, en un espai obert a tots els professionals.
  5. El Webinar de Clausura del Programa In-Mediació 2023 del 14 de desembre en el que, a més d’abordar una temàtica d’interès per als professionals de l’advocacia en les seves diverses vessants, entre les que es troba la vessant mediadora, es farà un balanç de les cinc activitats realitzades i la seva repercussió a tots els nivells.

Ens podeu seguir a través del web de mediació https://mediacio.cicac.cat/ per conèixer en detall totes les activitats de les que anirem informant ¡

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 22 de juny de 2023

Format: Línia

Preu: Gratuït (cliqueu el botó "Inscriure". Ignoreu la frase automàtica, pagament per transferència bancària)

Homologació: Aquesta formació està homologada amb dues de formació continuada en Mediació pel Centre de Mediació de Catalunya.