*Les persones col·legiades a qualsevol dels 14 Col·legis d’Advocats/Advocacia de Catalunya, tindran un descompte d’un 15% sobre la matrícula, sempre que hagin escollit matricular-se al curs complet.
Objectius principals del curs:
- Facilitar que l’alumnat pugui obtenir la capacitació i les habilitats necessàries per mediar en conflictes de manera satisfactòria i com a nova professió.
- Conèixer les tècniques fonamentals d’altres metodologies ADR
- Aplicar tècniques mediadores molt útils per gestionar de manera eficient discrepàncies i conflictes en tots els àmbits professionals, amb especial incidència en la coordinació de parentalitat.
La MODALITAT d’aquesta formació és MIXTA, combina tres formats:
Aula virtual (ZOOM): Formació síncrona i bidireccional, on es requereix la presència virtual de l’alumnat, amb suport de càmera encesa i àudio. Les sessions quedaran gravades.
Les connexions per videoconferència seran en DIRECTE perquè estan pensades per potenciar la intervenció de l’alumnat i avaluar les seves habilitats i evolució en l’aprenentatge. Per contra, aquell alumnat que per un motiu justificat no pugui seguir una sessió en Directe, la podrà recuperar dies més tard en Diferit, sent aquest un recurs secundari.
En principi, els dies estipulats per a la realització de les videoconferències són els DIVENDRES per la tarda (entre la franja horària de les 17h i les 20h) i els DISSABTES pel matí (entre la franja horària de les 9:30h i les 13:00h), a fi d’afavorir la conciliació personal i familiar del professorat i l’alumnat, amb la qual les tres Institucions organitzadores hi estan compromeses.
La durada màxima de cada sessió en línia és de 3 hores.
En cas que algun/a ponent desitgi programar alguna sessió fora d’aquests dos dies, ho haurà de comunicar amb una antelació mínima de 15 dies abans de l’inici de la retransmissió, i la seva visualització NO serà obligatòria fer-la en Directe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Teleformació: Plataforma virtual asíncrona: http://campus2.cdl.cat/login
Flexibilitat horària per l’alumnat (365 dies l’any, 24 hores al dia).
Es posa a l’abans de l’alumnat una plataforma virtual MOODLE, amb els següents objectius:
- Disposar dels materials didàctics de totes les sessions del curs (bibliografia, presentacions, vídeos, articles,...)
- Accedir en DIFERIT al visionat de les sessions virtuals i presencials enregistrades durant tot el curs.
- Descarregar i lliurar les tasques avaluatives proposades pel professorat
- Consultar l’avaluació continuada.
- Comunicacions internes amb companys/es de curs, l’equip docent i les persones coordinadores.
- Acompanyar i donar suport en el treball individual i/o grupal de l’alumnat
- Comptar amb el recolzament i orientació acadèmica del professorat
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Presencial: Formació síncrona i que requereix un espai físic compartit.
L’objectiu d’aquestes sessions és treballar sobre casos reals de mediació (amb privacitat documental i protecció de dades).
El caràcter d’aquestes sessions és PRESENCIAL. En cas que, per causes majors l’alumnat no pugui assistir, i els mitjans tècnics i metodològics ho permetin, les sessions s’enregistraran i es penjaran a la plataforma virtual.
Al llarg de tot el curs, es duran a terme 6 sessions presencials que se celebraran al centre de la ciutat de Barcelona:
- Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya: Rbla. Catalunya, 8 (08007) Barcelona.
- Consell de l’Advocacia Catalana: Carrer Roger de Llúria, 113, 2n pis (08013) Barcelona.
Aquestes sessions pràctiques que se celebraran els DISSABTES (de 10h a 14h). Amb una durada prevista de 4 hores, més una sessió de dues hores de presentació del Curs, que en principi es farà de forma virtual, els dies:
- 14 de desembre de 2024: Seu CICAC
- 21 de desembre de 2024: Seu CDL
- 08 de febrer de 2025: Seu CICAC
- 15 de febrer de 2025: Seu CDL
- 29 de març de 2025: Seu CDL
- 05 d’abril de 2025: Seu CICAC
En relació a la METODOLOGÍA està basada en un aprenentatge PRÀCTIC i eficient on es fomenta en tot moment la participació activa de l’alumnat amb el suport de l’equip docent. Partirem de la realitat per aconseguir assolir les tècniques i les habilitats mediadores necessàries per dur a terme una bona praxi de la mediació, així com d’altres metodologies d’intervenció eficient en la resolució de conflictes.
Aquest any el Programa In-Mediació 2024 estarà centrat en la formació i en el coneixement d’altres vies per l’abordatge consensual del conflicte i va adreçat a totes les persones dedicades a l’advocacia i a la mediació, tenint en compte, especialment, l’impacte que pot tenir l’esperada aprovació de la reforma processal i el requisit de procedibilitat respecte als Mètodes Adequats de Solució de Controvèrsies (MASC) que inclou el nou “Projecte de Llei Orgànica de Mesures d’Eficiència Processal del Servei Públic de Justícia i d’accions col·lectives per a la protecció i defensa dels drets i interessos dels consumidors i usuaris”.
Les cinc activitats previstes dins del Programa In-Mediació 2024 són les següents:
- Webinar inaugural: “Noves eines per a la gestió mediadora” del dia 17 de juny de 2024
Accés al vídeo gratuït del Webinar inaugural, clicant aquí
-------------------------------------------------------------------------------------------------
- Jornada Formativa sobre Dret Col·laboratiu: “El Dret Col·laboratiu: una nova perspectiva en l’aplicació del Dret”
Conclusions i material de la jornada Internacional sobre el Dret Col·laboratiu: Una nova perspectiva en l’aplicació del Dret, clicant aquí
-------------------------------------------------------------------------------------------------
- La FIRA dels ADR a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona
Més informació, clicant aquí
-------------------------------------------------------------------------------------------------
- El IV Congrés de l’Advocacia Catalana que tindrà lloc a Lleida
Més informació, clicant aquí
-------------------------------------------------------------------------------------------------
- El Webinar de Clausura del Programa In-Mediació 2024 del 12 de desembre en el que, a més d’abordar una temàtica d’interès per als professionals de l’advocacia en les seves diverses vessants, entre les que es troba la vessant mediadora, es farà un balanç de les cinc activitats realitzades i la seva repercussió a tots els nivells.
El dia 17 de juny de 2024 a partir de les 16 hores tindrà lloc el Webinar inaugural del Programa In-Mediació 2024, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana, amb el suport del Centre de Mediació de Catalunya del Departament de Justícia, Drets i Memòria, de la Generalitat.
El Webinar inaugural es desenvoluparà sota el títol: “Noves eines per a la gestió del conflicte” i comptarà amb la intervenció de persones expertes en l’abordatge del conflicte que ens donaran eines per a gestionar-lo de forma exitosa, ja sigui actuant com professionals de l’advocacia o de la mediació.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Data: 17 de juny de 2024
Hora: 16 hores
Format: Línia
Preu: Gratuït
Homologació: Aquesta formació està homologada amb dues hores de formació continuada en Mediació pel Centre de Mediació de Catalunya.
Nota informativa:
- Visualització en directe: Per poder sol·licitar el certificat d'una hora i mitja de formació en Mediació s’ha d’enviar un correu amb el vostre nom i cognoms a comunicacions@cicac.cat i comprovarem la vostra assistència en directe
- Visualització en diferit: Per poder sol·licitar el certificat d'una hora i mitja de formació en Mediació és obligatori la seva visualització mitjançant aquesta Plataforma Formativa
Inscripció gratuïta: Per poder inscriure’s, heu de clicar el botó, Inscriure’m i obviar el missatge automàtic de formació de pagament. Rebrem la vostra inscripció i procedirem a la validació de forma gratuïta.
Amb el suport:
Us informem durem a terme la presentació de l’entitat Cercles.Cat del Departament de Justícia en línia a càrrec d’Eva Ortiz, gestora de la difusió i capacitació del voluntariat de Cercles.cat.
Homologació: Aquesta sessió formativa està homologada amb dues hores de formació continuada en Mediació pel Centre de Mediació del Departament de Justícia, Drets i Memòria.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Cercles de Suport i Responsabilitat – Cercles.cat és un programa impulsat gràcies a la col·laboració del Departament de Justícia, i gestionat per la Fundació Salut i Comunitat, que té com a objectiu proporcionar suport i supervisió per a la integració social i per prevenir la reincidència de les persones en règim obert i en llibertat condicional.
És un model d’intervenció en medi obert, basat en la justícia restaurativa, que té com objectiu reduir el risc de reincidència sexual futura a través de la reintegració social de les persones que han comès delictes sexuals, mitjançant el suport social i la participació comunitària.
Un dels elements més importants del programa és la participació de persones voluntàries que ofereixen suport a la persona que va cometre el delicte sexual i que compten amb la coordinació i l’assessorament constant d’un professional.
El programa que fins fa uns mesos només funcionava als centres penitenciaris de la demarcació de Barcelona, aquest 2024 s’està posant en marxa també a la resta de centres de Catalunya.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Data: 26 d’abril de 2024
Format: Línia
Preu: Gratuït
Més informació sobre Cercles.Cat
Inscripció gratuïta: Per poder inscriure’s, heu de clicar el botó, Inscriure’m i obviar el missatge automàtic de formació de pagament. Rebrem la vostra inscripció i procedirem a la validació de forma gratuïta.
El dia 12 de desembre de 2023 en horari de 16 a 18.30 hores tindrà lloc el Webinar de clausura del Programa In-Mediació 2023 sota el títol: El dret Col·laboratiu: Un nou ADR útil per a l'advocacia, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana, amb el suport del Departament de Justícia, Drets i Memòria, de la Generalitat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Data: 12 de desembre de 2023
Format: Línia
Preu: Gratuït
Homologació: Aquesta formació està homologada amb dues hores i mitja de formació continuada en Mediació pel Centre de Mediació de Catalunya.
Nota informativa:
- Visualització en directe: Per poder sol·licitar el certificat de dues hores i mitja de formació en Mediació s’ha d’enviar un correu amb el vostre nom i cognoms a comunicacions@cicac.cat i comprovarem la vostra assistència en directe
- Visualització en diferit: Per poder sol·licitar el certificat de dues hores de formació en Mediació és obligatori la seva visualització mitjançant la nostra Plataforma Formativa
El Consell de l’Advocacia Catalana organitza el Curs de Mediació 2023-2024 del 21 d'octubre de 2023 fins al 17 de juny de 2024
L’objectiu d’aquest curs és formar professionals en els coneixements tant teòrics com pràctics necessaris per poder exercir de mediador civil i familiar.
Per tal d’obtenir el certificat habilitador cal complir el 80% d’assistència a tot el curs, seguir l’avaluació contínua i presentar una activitat avaluadora final.
Amb l’obtenció del certificat del curs es compleix el requisit de formació que determina la Llei 15/2009, de 22 de juliol, de mediació en l’àmbit privat, i el Decret 135/2012, de 23 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei de mediació. Per tant, aquest curs, habilitarà per inscriure’s al Registre de mediadors familiars.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Modalitat:
En línia:
Mitjançant la plataforma digital ZOOM i la nostra Plataforma Formativa
Presencial:
Hi ha sessions programades en format presencial amb assistència obligatòria durant tot el curs.
Videoconferència:
- Amb l’objectiu de confirmar les assistències, és OBLIGATORI que us connecteu a les sessions en DIRECTE (amb càmera i micròfon).
- En cas que en alguna sessió no pugueu connectar-vos hi haurà la possibilitat de visualitzar-la en diferit, prèvia justificació, mitjançant correu electrònic adreçat a formacio@cicac.cat.
- Per defecte, si utilitzeu una tauleta, smartphone o ordinador portàtil hauríeu de tenir incorporat tant la càmera com el micròfon. En cas d’utilitzar un ordinador de taula s’hauria de connectar una càmera i un micròfon extern.
- És requisit que, durant la sessió formativa, l’alumnat tingui activada la seva càmera.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Requisits:
Per poder inscriure’s en l’itinerari de la part de mediació civil (curs d’adaptació), cal haver cursat amb anterioritat la part general.
Per poder inscriure’s només en l’itinerari de la part general, cal haver cursat amb anterioritat la part de mediació civil o la part de mediació familiar.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Preu:
Itinerari 1. Curs de Mediació complet (general + familiar + civil): 1.900 €
Itinerari 2. Curs de Mediació familiar (general + familiar): 1.450 €
Itinerari 3. Curs de Mediació civil (general + civil): 1.450 €
Itinerari 4. Curs de Mediació civil: 850 €
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Preinscripció:
Període de preinscripció: del 13 de juliol al 15 d’octubre de 2023.
Import de la preinscripció: 150 €
Per poder inscriure’s al Curs de Mediació 2023-2024, cal formalitzar la preinscripció enviant la Butlleta de preinscripció. Cal emplenar-la degudament i enviar-la per e-mail a formacio@cicac.cat , juntament amb el justificant bancari del pagament de la preinscripció.
El pagament s’ha de realitzar al següent compte corrent: IBAN: ES45 3183 0803 1620 0118 7927, amb el concepte “PREINSCRIPCIÓ MEDIACIÓ + nom i cognoms de la persona inscrita.
Una persona es considerarà preinscrita en el moment en què el CICAC hagi rebut per e-mail (formacio@cicac.cat) la butlleta de preinscripció degudament emplenada, acompanyada del justificant bancari de pagament.
Data: 14 de setembre de 2023
Preu: Gratuït (cliqueu el botó "Inscriure". Ignoreu la frase automàtica, pagament per transferència bancària)
Homologació: Aquest Congrés està homologat amb set hores i mitja de formació continuada en Mediació pel Centre de Mediació de Catalunya. El cost del certificat es de 20€
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Amb el suport de:
Us informem que posem a la seva disposició el pagament del certificat d’hores de formació en mediació corresponent al IV Congrés de Mediació 2023 mitjançant TPV
El dia 22 de juny de 2023 en horari de 12 a 14 hores tindrà lloc el Webinar inaugural del Programa In-Mediació 2023, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana, amb el suport del Departament de Justícia, Drets i Memòria, de la Generalitat.
El Webinar inaugural es desenvoluparà sota el títol: “Analitzem el conflicte per a gestionar-lo millor” i comptarà amb la intervenció d’experts en l’abordatge del conflicte que ens donaran eines per a gestionar-lo de forma exitosa, ja sigui actuant com professionals de l’advocacia o de la mediació
Aquest Webinar serà la primera de les activitats que s’emmarquen dins del Programa In-Mediació 2023. Aquest any el Programa estarà centrat en la formació i va adreçat a totes les persones dedicades a l’advocacia, tenint en compte especialment l’impacte que tindrà la reforma processal i el requisit de procedibilitat respecte als Mètodes Adequats de Solució de Controvèrsies (MASC) que introdueix el Projecte de Llei de Mesures d’Eficiència Processal del Servei Públic de Justícia.
Es preveu que aquest Projecte de Llei quedi aprovat abans de finalitzar aquest any 2023, d’aquí la màxima importància de conèixer els canvis que comportarà la seva entrada en vigor.
Les cinc activitats previstes dins del Programa In-Mediació 2023 són les següents:
- El primer Webinar inaugural: “Analitzem el conflicte per a gestionar-lo millor” del dia 22 de juny
- Sessions formatives/informatives presencials en cada un dels 14 Col·legis de l’Advocacia Catalana per analitzar, amb diferents operadors jurídics, el contingut del Projecte de Llei de Mesures d’Eficiència Processal del Servei Públic de Justícia i les conseqüències que pot tenir en l’exercici de l’advocacia i en la pràctica de la mediació.
- El IV Congrés de Mediació i ADR del Consell de l’Advocacia Catalana que tindrà lloc a Manresa el dia 14 de setembre per aprofundir en la mecànica d’aplicació dels diferents mètodes que menciona el Projecte de Llei i compartir diverses experiències pràctiques que s’estan duent a terme a Catalunya.
- La FIRA dels ADR a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona el dia 21 de setembre. Aquesta FIRA participativa permetrà compartir el punt de vista de diferents experts sobre els Mètodes Adequats de Solució de Controvèrsies, la seva funcionalitat i la seva utilitat per a l’advocacia i per a les persones mediadores, en un espai obert a tots els professionals.
- El Webinar de Clausura del Programa In-Mediació 2023 del 14 de desembre en el que, a més d’abordar una temàtica d’interès per als professionals de l’advocacia en les seves diverses vessants, entre les que es troba la vessant mediadora, es farà un balanç de les cinc activitats realitzades i la seva repercussió a tots els nivells.
Ens podeu seguir a través del web de mediació https://mediacio.cicac.cat/ per conèixer en detall totes les activitats de les que anirem informant ¡
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Data: 22 de juny de 2023
Format: Línia
Preu: Gratuït (cliqueu el botó "Inscriure". Ignoreu la frase automàtica, pagament per transferència bancària)
Homologació: Aquesta formació està homologada amb dues de formació continuada en Mediació pel Centre de Mediació de Catalunya.
Dins del marc del projecte #INMEDIACIO es durà a terme el darrer WbinCICAC, que porta per títol: La mediació: una experiència d'èxit dels ciutadans i dels professionals, i se celebrarà el proper dijous 15 de desembre de 2022 de 13 a 14.30 hores, en format línia mitjançant la plataforma digital “ZOOM”
Aquesta formació està homologada amb una hora i mitja de formació continuada en mediació pel Centre de Mediació de Catalunya.
Presentació inaugural
Excm. Sr. Joan Ramong Puig Pellicer, president d'aquest Consell de l'Advocacia Catalana i degà de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Figueres-Alt Empordà
Excma. Sra. Marta Martínez i Gellida, presidenta de la comissió de Mediació del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa
Sra. Imma Barral i Viñas, directora general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació del Departament de Justícia de la Generalitat
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Data: 15 de desembre de 2022
Format: Línia
Preu: Gratuït