BOE-A-2023-15135, Real Decreto-ley 5-2023, de 28 de junio,.pdfBOE-A-2023-15135, Real Decreto-ley 5-2023, de 28 de junio,.pdf

El Reial Decret Llei 5/2023 publicat al BOE núm. 154 del dia 29 de juny de 2023 recull la suspensió de vistes i procediments per malaltia de les persones professionals de l'advocacia o dels seus familiars propers, i també per naixement i cura de menors.

En el títol VII del llibre cinquè inclou diverses mesures de caràcter processal i modifica la normativa reguladora del procés en els diferents ordres jurisdiccionals, una sèrie de mesures “que permeten una major conciliació de la vida personal i familiar amb l'exercici professional de les persones professionals de l'advocacia, la procura i els graduats i les graduades davant dels tribunals de justícia” recollint així algunes de les demandes històriques de conciliació reclamades per l'Advocacia.

En aquest webinar analitzarem quines són les mesures es contemplen en l’àmbit penal, en l’àmbit civil i en l’àmbit social i quines accions s’han d’emprendre per a la seva efectiva implementació.

La presentació i benvinguda anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Encarna Orduna, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus  i l’Excma. Sra. Maria Antònia Martí, presidenta de la comissió d’Igualtat d'aquest Consell i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida.

La moderació a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Martínez degà de l’Il·lustre Col·legi d'Advocats de Granollers-Vallès Oriental i president de la comissió de Noves Tecnologies d'aquest Consell i la clausura anirà a càrrec de  l’Excma. Sra. Esther López, degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat i presidenta de la comissió de Violència Masclista d'aquest Consell de l'Advocacia Catalana.

Ponents:

  • Excma. Sra. Marga Cerro, degana del Col·legi d'Advocats de Talavera de la Reina, consellera i presidenta de la Comissió d'Igualtat del Consell General de l'Advocacia Espanyola
  • Excma. Sra. Lourdes Carballo, degana del Col·legi d’Advocats de Vigo
  • Sra. Mª Auxiliadora Borja , advocada experta laboralista, degana emèrita del Col·legi d’Advocats de València

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Data: 27 de setembre de 2023

Format: Línia

Preu: Gratuït