Esquema per temes

  • En aquest webinar tractarem diferents qüestions d’actualitat relacionades amb l’àmbit de la migració i l’asil que afecten l’actuació lletrada en l’àmbit del dret d’estrangeria i protecció dels drets de les persones estrangeres i sol·licitants d’asil o protecció internacional.

    En primer lloc s’abordarà el Nou Pacte d’Immigració acordat recentment per la de la Comissió Europea, les seves possibles repercussions en l’ordenament jurídic espanyol i en l’actuació lletrada en particular i les esmenes que des de les associacions europees d’advocades i advocats s’estan presentant al Pacte.

    També tractarem la Sentència del Tribunal Suprem 3445/2020 de 15 d’octubre relativa a art. 38 de la Llei d’asil 12/2009 que reconeix al les persones potencialment sol·licitants d’asil a demanar a les ambaixades espanyoles el seu trasllat a Espanya fer formalitzar la petició de protecció i els seus efectes.

    La presentació de l’acte anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Ramon Puig Pellicer, president de la Comissió del TOAD i de la Sub-Comissió d’Estrangeria del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà.

    La moderació de la sessió anirà a càrrec de l’Excm Sr. Carles McCragh, president de la Comissió de DDHH del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona.

    Comptarem amb les següents persones panelistes:

    • Sr. Ferran Camas, director de la Càtedra d’Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona.
    • Sra. Noemí Alarcón, advocada i presidenta del Comitè de Migracions del Consell de l’Advocacia Europea (CCBE).
    • Sra. Ana Homet, advocada especialitzada en estrangeria.

  • Tema 1